Συνηθισμένα Λάθη

Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι:

  1. Να μην αποσφραγίζεται σωστά το κύπελλο περιόδου από τα τοιχώματα του κόλπου. Αυτό δημιουργεί αίσθηση αντίστασης και πίεσης στον τράχηλο. Νιώθετε πως το κύπελλο δεν βγαίνει εύκολα, ενώ με τη σωστή κίνηση, το κύπελλο γλιστράει και αφαιρείτε πανεύκολα από τον κόλπο.
  2. Τοποθέτηση του κυπέλλου πολύ βαθιά στον κόλπο, με αποτέλεσμα να τοποθετείτε το κύπελλο στο πλάι του τραχήλου και όχι κάτω από αυτόν. Το κύπελλο φυσικά δεν μπορεί να “χαθεί” μέσα στον κόλπο όπως αγχώνονται ορισμένες γυναίκες. Απλά αν είναι σε λάθος σημείο, θα υπάρχουν διαρροές.
  3. Πολύ εξωτερικά το κύπελλο από άγχος πως αν τοποθετηθεί πολύ βαθιά, θα είναι δύσκολος ο εντοπισμός του.
  4. Παράληψη της περιστροφή του κυπέλλου κατά την εισαγωγή. Το κύπελλο μπορεί να κρατήσει πτυχή και να μην ανοίξει ο θάλαμος συλλογής στο αρχικό του σχήμα και να έχει διαρροές.
  5. Τοποθέτηση χωρίς την κλήση προς τη μέση μας, αλλά με κλίση προς την κοιλιά μας. Αυτό δημιουργεί αίσθηση πίεσης στην ουροδόχο κύστη και ενδέχεται να υπάρχουν και διαρροές.
  6. Αφαίρεση του κυπέλλου τραβώντας από τη λαβή σαν να είναι σκοινάκι του ταμπόν. Είναι αντίστοιχο του λάθους ένα.
  7. Πολύ έντονη πίεση με τα δάκτυλα μας επάνω στον θάλαμο συλλογής κατά την αφαίρεση του. Μπορεί να υπερχειλίσουν τα υγρά και να λερωθούμε.
  8. Άγχος και σύσπαση των κολπικών μυών. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε έντονη αντίσταση τόσο κατά την τοποθέτηση όσο και κατά την αφαίρεση του κυπέλλου.