Μεγεθολόγιο

Γενικές οδηγίες

Η επιλογή του κολπικού σου κυπέλλου τώρα πιο εύκολα, πιο σίγουρα, πιο υπεύθυνα! Κάνε το quiz επιλογής μεγέθους και μάθε τον τύπο και το νούμερο που ταιριάζει στο σώμα σου!

Το μεγεθολόγιο στα κύπελλα περιόδου εξαρτάται κυρίως από την ηλικία και την ύπαρξη τοκετού.

Ωστόσο υπάρχουν τρεις παράγοντες ακόμα που μπορούμε να λάβουμε υπόψη για να επιλέξουμε όσο καλύτερα μπορούμε το νούμερο και τον τύπο του κολπικού κυπέλλου.

Είναι η φυσική κατάσταση του πυελικού εδάφους,το μήκος του κολπικού καναλιού κατά την 1η και 2η μέρα της περιόδου και η ποσότητα ροής των εμμηνορροϊκών υγρών.

  • Η ηλικία καθορίζει την κατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους. Όσο μεγαλώνουμε και αν δεν έχουμε επαφή με γυμναστική ή τουλάχιστον με ασκήσεις Kegel, το τοιχώματα του κόλπου χάνουν τη δυναμική τους και τη σφριγηλότητα τους. Αποτέλεσμα είναι να χρειαζόμαστε ένα πιο πλατύ κύπελλο για να έχουμε καλή επαφή με τα τοιχώματα του κόλπου και να μην έχουμε διαρροές. Οι διαφορές είναι ελάχιστες μεταξύ τους, ουσιαστικά είναι 2-5 χιλιοστά, ωστόσο πετυχαίνουμε καλύτερη εφαρμογή και μέγιστη προστασία από διαρροές.
  • Ο τοκετός αντίστοιχα, είναι παράγοντας που θα επηρεάσει τη σφριγηλότητα των μυών και καθορίζει όπως είδαμε προηγουμένως την επιλογή του κυπέλλου.
  • Η κατάσταση του πυελικού εδάφους επηρεάζεται από τη σχέση μας με τη γυμναστική. Ένα γυμνασμένο σώμα αντιστοιχεί σε ένα κόλπο με δυνατούς μυς. Αν δεν υπάρχει επαφή με τη σωματική άσκηση, μία εναλλακτική είναι οι κολπικοί μύες μπορούν να διατηρήσουν τη σφριγηλότητα τους με ασκήσεις Kegel. Το επιπλέον σωματικό βάρος επιβαρύνει ιδιαίτερα την κατάσταση του πυελικού εδάφους και συνήθως οδηγεί στην επιλογή μεγαλύτερου κυπέλλου.
  • Το μέσο βάθος του κόλπου είναι 7-9 εκατοστά. Η απόσταση αυτή έχει διακυμάνσεις και αλλαγές κατά τη διάρκεια κάθε φάσης του έμμηνου κύκλου, κατά τη σεξουαλική πράξη και και με την ηλικία. Κατά τη σεξουαλική επαφή ο τράχηλος “ανεβαίνει” προς τα πίσω, σε κάποιες περιπτώσεις έως και 200%! Αντίθετα κατά την πρώτη και δεύτερη μέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου ο τράχηλος “χαμηλώνει” ελαφρά μέσα στον κόλπο. Συνήθως συνυπάρχει και μικρό οίδημα λόγω των ορμονικών αλλαγών. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κολπικό κανάλι να έχει διαφορά μήκους από τις υπόλοιπες μέρες και ο τράχηλος μας να έχει την πιο “χαμηλή” του θέση. Είναι σπάνιο το μήκος του κόλπου ακόμα και αυτές τις μέρες να είναι μικρότερο από τον μέσο όρο των περισσότερων κυπέλλων. Ωστόσο η μέτρηση του βάθους του κολπικού καναλιού θα μας δώσει ένα επιπλέον στοιχείο για την καλύτερη επιλογή τύπου και μεγέθους.
  • Η ποσότητα εμμηνορροϊκών υγρών σε κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και φυσικά έχει αυξομειώσεις κατά τις μέρες της περιόδου. Υπάρχουν κύπελλα με ελαφρά μεγαλύτερη χωρητικότητα για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Κάνε το quiz για να επιλέξεις το σωστό μέγεθος εδώ

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. Παρακαλούμε προσπαθησε ξανα.

Το Forenvia θα χρησιμοποιήσει τις πηροφορίες που θα παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να επικοινωνεί μαζί σας για τα τελευταία νέα και για προώθηση προϊόντων.