Μέτρηση κόλπου

Κατά την πρώτη και δεύτερη μέρα της περιόδου, η θέση του τραχήλου χαμηλώνει μέσα στο κολπικό κανάλι. Σε άλλες γυναίκες περισσότερο, σε άλλες λιγότερο. Η σωστή μέρα για τη μέτρηση του μήκους του κόλπου σου, όσο αφορά τη χρήση κολπικού, είναι η πρώτη ή δεύτερη μέρα της περιόδου καθώς είναι η πιο χαμηλή θέση του τραχήλου κατά τον κύκλο μας.

Πλένουμε τα χέρια μας πάρα πολύ καλά και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα νύχια μας που εύκολα μπορούν να συγκρατήσουν βρωμιά. Σε μία άνετη θέση στο ντους ή όρθια στην τουαλέτα, σηκώνεις το ένα πόδι για να έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου. Βάζεις τον δείκτη ή το μεγάλο δάκτυλο του χεριού στον κόλπο για να βρεις τον τράχηλο σου. Αρχικά θα νιώσεις τα κολπικά τοιχώματα, θα συνεχίσεις απαλά και στο βάθος θα νιώσεις μία διαφορετική αίσθηση/υφή. Για να καταλάβεις ότι έχεις ακουμπήσει τον τράχηλο σου, η αίσθηση είναι σαν να ακουμπάς την άκρη της μύτης σου δηλαδή κάτι στρογγυλό και σχετικά πιο σκληρό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόλπο. Ο τράχηλος συνήθως είναι στο κέντρο. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που ο τράχηλος έχει κάποια κλίση. Μόλις νιώσεις τον τράχηλο με την άκρη του δακτύλου σου, το μήκος του δακτύλου που είναι μέσα στον κόλπο είναι το μήκος που θέλουμε να γνωρίζουμε. Σημαδεύεις με τον αντίχειρα σου το ακριβές σημείο επάνω στο δάκτυλο σου όπου τελειώνει ο κόλπος και αρχίζουν τα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Στη συνέχεια μετράς με εκατοστόμετρο το μήκος του δακτύλου που έχει εισχωρήσει στον κόλπο. Επανάλαβε για να είναι τα αποτελέσματα σίγουρα σωστά. Αν δεν είναι κατανοητή η διαδικασία μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις μαζί μας για απορίες και οδηγίες.

Χαμηλό μήκος θέσης τραχήλου

Σε ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών ο τράχηλος χαμηλώνει αρκετά μέσα στο κολπικό κανάλι κατά τις μέρες της περιόδου. Αυτό καθιστά δύσκολη ή απαγορευτική τη χρήση κολπικού κυπέλλου. Χαμηλή θέση τραχήλου θεωρείται αν η μέτρηση σου δείξει έως 4,5 εκατοστά. Αν μετρήσεις λιγότερο ή έως 4,5 εκατοστά, προτείνουμε να ξαναμετρηθείς στον επόμενο κύκλο σου, καθώς ενδέχεται είτε να έχεις κάνει λάθος είτε τυχαία να έχεις λίγο μεγαλύτερο οίδημα στον συγκεκριμένο κύκλο και αυτό να επηρεάζει την εικόνα της θέσης του τραχήλου.

Μεσαίο μήκος θέσης τραχήλου

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη εικόνα στο μέσο όρο γυναικείου σωματότυπου. Αφορά μέτρηση που έχει αποτέλεσμα από 4,6 έως 6,5 εκατοστά. Τα περισσότερα κύπελλα εφαρμόζουν άψογα στο κολπικό κανάλι και πλέον μπορείτε αν επιλέξετε με επιμέρους κριτήρια (τοκετό, άθληση, ποσότητα ροής)

Υψηλό μήκος θέσης τραχήλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις και όσο πιο νέα και γυμνασμένη είναι μία γυναίκα, ο τράχηλος δεν χαμηλώνει ιδιαίτερα μέσα στο κολπικό κανάλι. Αφορά μέτρηση που έχει αποτέλεσμα άνω των 6,5 εκατοστών. Προτιμήστε κύπελλα με μακρύ θάλαμο συλλογής και μεγάλη λαβή για εύκολη τοποθέτηση-αφαίρεση.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 15€