Δωρεάν κύπελλα περιόδου, ταμπόν και σερβιέτες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της Αγγλίας Καταχωρήθηκε στο: Information

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017 από την Plan International στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην οποία συμμετείχαν 1000 κοπέλες από 14-21 ετών , απέδειξε πως ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες γυναίκες γύρω από την περίοδο τους. Σε αυτά συγκαταλέγονται ταμπού για το σώμα τους όταν έχουν περίοδο, δυσκολία αγοράς προϊόντων περιόδου και άγνοια σχετικά με την ίδια τη διαδικασία περιόδου (τι είναι, τι αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα τους κλπ). Πιο συγκεκριμένα:

  • Το 10% έχει αδυναμία αγοράς προϊόντων
  • Το 15% δυσκολεύεται να αγοράσει προϊόντα
  • Το 19% επιλέγει λύσεις που να είναι πιο οικονομικές ακόμα και αν δεν είναι τόσο υγιεινές.
  • Το 71% έχει νιώσει ντροπή όταν αγοράζει προϊόντα περιόδου!!

Τον Ιανουάριο του 2020, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και υποστήριξης των κοριτσιών που είναι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της χώρας.

Δωρεάν κύπελλα περιόδου, ταμπόν και σερβιέτες για όλες κοπέλες στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα διαχείρισης περιόδου όλες οι γυναίκες αυτής της ηλικίας. Σταδιακά όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξοπλίζονται με προϊόντα περιόδου, παρόλο που η πανδημία Covid-19 καθυστερεί την εφαρμογή του μέτρου σε όλα τα σχολεία αυτή τη στιγμή.

Και τέλος, σταδιακά σε όλες τις χώρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια από γυναικείες οργανώσεις, να ενταχθούν τα προϊόντα περιόδου στα είδη ανάγκης και να έχουν υποχρεωτικά μικρότερο ΦΠΑ.

Γυμναστική και αλλαγές κατά τον έμμηνο κύκλο σου »