Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους- Kegel Καταχωρήθηκε στο: Information

Τέσσερις ιδιαίτερα σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα!

Νομίζεις πως οι ασκήσεις Kegel είναι ασκήσεις που πρέπει να κάνουν μόνο οι μεγαλύτερες γυναίκες; Οι νέες γυναίκες έχουν εξίσου σημαντικούς λόγους με τις μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες, ώστε να εντάξουν τις ασκήσεις πυελικού εδάφους στη ζωή τους.

1) Αρχικά βελτιώνουν σημαντικά την προσωπική σου σεξουαλική ζωή αλλά και του συντρόφου σου! Οι μύες του πυελικού εδάφους συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού με ρυθμική περιοδικότητα. Όσο καλύτερος είναι ο μυικός τόνος στην περιοχή, οι συσπάσεις είναι πολύ πιο έντονες και προκαλούν μεγαλύτερη απόλαυση τόσο για εσένα, όσο και για τον σύντροφο σου.

2) Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι οι μύες που χρησιμοποιείς για να “σπρώξεις” το μωρό κατά τη διάρκεια του τοκετού. Οι γυμνασμένοι μύες θα βοηθήσουν αυτή τη φυσική διαδικασία καθώς θα “σπρώχνουν” με πιο σωστή πίεση το μωρό και ως αποτέλεσμα τον ευκολότερο τοκετό και μικρότερη ταλαιπωρία για εσένα και το μωρό.

3) Η πρόπτωση μήτρας είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται μετά από τον τοκετό (ακόμα και σε νεαρές ηλικίες), την αύξηση του σωματικού βάρους και τη μεγαλύτερη ηλικία λόγω της φυσιολογικής φθοράς του μυικού τόνου. Με τις ασκήσεις Kegel, και δυναμώνοντας τους μύες του πυελικού εδάφους, η μήτρα διατηρείται σε πιο σωστή και ψηλή θέση. Το ίδιο ισχύει για όλα τα εσωτερικά όργανα, όπως τα έντερα και την ουροδόχο κύστη. Σκέψου πως είναι σαν ένα ελατήριο που όταν είναι σφικτό κρατάει στη θέση τους τα πάντα, ενώ αν χαλαρώσει τότε όλα ατονούν.

4) Όπως περιγράψαμε, οι πυελικοί μύες συγκρατούν τα εσωτερικά όργανα, άρα και την ουροδόχο κύστη. Η εκγύμναση αυτών των μυών, προστατεύει από την ακράτεια ούρων που έρχεται με τη φυσιολογική (όχι παθολογική) φθορά και κυρίως λόγω της αύξησης της ηλικίας. Γυναίκες που όταν βήχουν ή φτερνίζονται έχουν μερική ακράτεια ούρων, έχουν τα πρώτα δείγματα ακράτειας ούρων.

Σημαντικό για να ξεκινήσεις είναι αρχικά ο εντοπισμός των σωστών μυών που πρέπει να γυμνάσεις. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να καθίσεις στην τουαλέτα για να ουρήσεις και να διακόψεις τελείως την ούρηση. Οι μύες που χρησιμοποιείς για να το πετύχεις είναι οι μύες που πρέπει να γυμνάσεις. Ένας άλλος τρόπος είναι να πλύνεις καλά τα χέρια σου και να εισχωρήσεις ένα δάκτυλο στον κόλπο και να το σφίξεις με τους μυς. Αντίστοιχα θα εντοπίσεις τους μυς που πρέπει να τονώσεις. Αυτό είναι μία σημαντική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις, γιατί πρέπει να σφίγγεις μόνο αυτούς τους μυς, όχι των γλουτών, της κοιλιάς, στομάχου ή ποδιών, γιατί ενδέχεται να επιβαρύνεις αρνητικά τους μυς της ουροδόχου κύστης. Γυμνάζω μόνο τους μυς του πυελικού εδάφους!

Οι μύες μπορούν να γυμναστούν ενώ είσαι ξαπλωμένη, ενώ κάθεσαι χαλαρά στο σπίτι σου ή στο γραφείο. Ξεκινάς και σφίγγεις ΜΟΝΟ τη συγκεκριμένη μυική ομάδα και μετράς μέχρι το 3. Χαλαρώνεις ενώ πάλι μετράς μέχρι το 3. Επαναλαμβάνεις για 12-15 φορές, αν είναι δυνατόν τρεις φορές την ημέρα. Είναι πολύ απλό και μόλις το μάθεις και σου γίνει συνήθεια, θα μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις παντού! Σταδιακά μπορείς να ανεβάσεις τον χρόνο που μετράς έως το 5 χωρίς αυτό όμως να είναι απαραίτητο. Πιο σημαντική είναι η συχνή επανάληψη των ασκήσεων. Σε επόμενο άρθρο θα περιγράψουμε περισσότερες ακήσεις Kegel, που ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν παντού καθώς αντιπροσωπεύουν ένας μέρος ελαφριάς γυμναστικής.

Για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα θα χρειαστείς σίγουρα 6-8 ενδομάδες, αλλά η συνέχεια είναι πανεύκολη και γίνεται απλά μία από τις πιο ευχάριστες συνήθειες της ημέρας! Το κύπελλο περιόδου βοηθά να εντοπιστούν εύκολα οι πυελικοί μύες, καθώς συνεργάζονται κατά τη εισαγωγή ή αφαίρεση του.

Forenvia Team

Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό στόχο και σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή ή διάγνωση. Αν έχετε κάποια συμπτώματα που σας ανησυχούν συμβουλευθείτε τον γυναικολόγο σας.

« Αποχρωματισμός του κυπέλλου περιόδου
Περίοδος Και Κολύμβηση »