Κύπελλο περιόδου, ούρηση και κενώσεις Καταχωρήθηκε στο: Information

Μία από απορία που έχουν ορισμένες γυναίκες που μας καλούν για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το κύπελλο περιόδου, είναι τι σχέση έχει το κύπελλο περιόδου με την ούρηση και τις κενώσεις.

Για να είναι ακριβείς οι απαντήσεις και να γίνουν κατανοητές, θα προτείναμε κάθε γυναίκα να επεξεργαστεί το σώμα της με βοήθεια ενός σχεδίου με τα βασικά στοιχεία ανατομίας του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Ο γυναικείος κόλπος συνορεύει με το ουροποιητικό μας σύστημα αλλά είναι δύο τελείως διαφορετικά συστήματα μέσα στο σώμα μας. Το κύπελλο περιόδου τοποθετείται μέσα στον κολπικό σωλήνα και κάτω από τον τράχηλο της μήτρας. Δεν έχει κανένα λόγο να αφαιρεθεί κατά την ούρηση ή τις κενώσεις, ακόμα και αν υπάρχει κάποια δυσκολία όπως μία δυσκοιλιότητα ή ευκοιλιότητα.

Από τη στιγμή που το κύπελλο περιόδου:

α) είναι το σωστό μέγεθος

β) έχει εφαρμοστεί σωστά,

τότε δεν υπάρχει καμία ενόχληση στην ουροδόχο κύστη ή στον εντερικό σωλήνα. Αν έχει γίνει λάθος τοποθέτηση, και ειδικά αν είναι αρκετά εξωτερικά τοποθετημένο το κύπελλο, τότε ενδέχεται να νιώθουμε μία πίεση στην ουροδόχο κύστη. Αυτή η πίεση θα αυξήσει το αντανακλαστικό αίσθημα και την ανάγκη για ούρηση. Αυτό είναι δείγμα πως δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση. Θα πρέπει να μην ξεχνάμε πως όταν τοποθετούμε το κύπελλο περιόδου έχουμε μία μικρή οπίσθια κλίση, όπου είναι και η φυσική ροή του κόλπου.

Επίσης η λαβή του Forenvia είναι αρκετά λεπτή και δεν τη νιώθουμε καθόλου, ακόμα και αν δεν την έχουμε κόψει και την έχουμε αφήσει σε όλο το μήκος της.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του κυπέλλου Forenvia είναι το γεγονός πως η λαβή του, είναι αρκετά μεγάλη και έχει πολλές διαβαθμίσεις όπου μπορεί να κοπεί. Είναι εύκολο να εντοπιστεί ακόμα και από αρχάριες χρήστριες όπου συνήθως έχουν το άγχος αν θα “βρουν” εύκολα το κύπελλο μέσα στον κόλπο τους.

Θα πρέπει να είναι σίγουρες και ήρεμες! Δεν μπορεί να “πάει” κάπου λάθος το κύπελλο περιόδου! Κανένα κύπελλο περιόδου δεν χάθηκε!! Όχι τουλάχιστον μέσα στον γυναικείο κόλπο. Ίσως σε κανένα ντουλάπι ή συρτάρι!

Η ομάδα γυναικών του Forenvia είναι κοντά σας για τις πιο απλές, περίεργες και πρωτότυπες απορίες έχετε για τα κύπελλα περιόδου!

Εκπλήξτε μας!

« Σύνδρομο Τοξικής καταπληξίας (Σοκ) TSS
Κολύμβηση-Πλεονεκτήματα & Σύγκριση Κυπέλλου Περιόδου Με Ταμπόν »