Είναι τελικά τα ταμπόν μικρότερα από τα κύπελλα περιόδου; Καταχωρήθηκε στο: Information

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ταμπόν, αλλά πολύ περισσότερο οι γυναίκες που επιλέγουν σερβιέτες, έχουν μία λανθασμένη αντίληψη, πως τα ταμπόν είναι μικρότερα σε μέγεθος σε σχέση με τα κύπελλα περιόδου. Ελέγχοντας καλύτερα τα μεγέθη πριν και μετά τη χρήση, άρα και κατά τη φάση που τα ταμπόν παραμένουν στον γυναικείο κόλπο, τα στοιχεία που καταγράφονται μας αποδεικνύουν πως δεν ισχύει αυτό. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το μήκος ενός μεσαίου μεγέθους ταμπόν, είναι πέντε εκατοστά και φτάνει αναλόγως το μέγεθος έως και 5,5 εκατοστά.
  • Το μήκος του μικρού Forenvia είναι 4,9 εκατοστά και του μεγάλου 5,3 εκατοστά. Η μέτρηση αφορά το θάλαμο συλλογής, χωρίς τη λαβή, καθώς η λαβή μπορεί να κοπεί είτε όλη είτε μέρος αυτής. Ακόμα και αν παραμείνει ένα μέρος αυτής, δεν έχει όγκο που να ενοχλεί. Ωστόσο, όσο πιο έμπειρη είναι μία γυναίκα στην τοποθέτηση του κυπέλλου περιόδου, τόσο λιγότερο χρειάζεται τη λαβή.

Δύο σημαντικές διαφορές καθιστούν πιο εύκολη την τοποθέτηση και την αφαίρεση του κυπέλλου σε σχέση με τα ταμπόν.

Αρχικά το ταμπόν όταν τοποθετείται είναι είναι στεγνό και και με επιφάνεια που “κολλάει” στην είσοδο του κόλπου. Αυτό σε κάποιες γυναίκες προκαλεί δυσφορία ακόμα και πόνο. Η ιατρική σιλικόνη, είναι μαλακό υλικό, δεν κολλάει κατά την είσοδο στον κόλπο. Ορισμένες γυναίκες με ξηρότητα κόλπου, προτιμούν να βρέχουν το κύπελλο περιόδου πριν το τοποθετήσουν για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, επιλογή που δεν έχουν με το ταμπόν.

Δεύτερον, το σχήμα του ταμπόν κατά την αφαίρεση είναι κυλινδρικό σε όλο το μήκος του. Αυτό δεν διευκολύνει την αφαίρεση του. Αντίθετα το κύπελλο περιόδου έχει σχήμα V, που του επιτρέπει φυσικά και χωρίς πίεση να αφαιρείται από τον κόλπο.

Οπότε η αρχική αντίληψη πως τα ταμπόν είναι μικρότερα από τα κύπελλα περιόδου δεν ευσταθεί όταν τα συγκρίνουμε με το μεγαλύτερο ποσοστό κυπέλλων περιόδου παγκοσμίως.

Τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα είναι γνωστά, καθώς τα κύπελλα περιόδου είναι πιο φιλικά και πιο υγιεινά για τον γυναικείο οργανισμό καθώς δεν έχουν χημικά στοιχεία που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία.

  • Χωρίς τοξίνες
  • Χωρίς BPA
  • Χωρίς λάτεξ
  • Χωρίς αρωματικές ουσίες
  • Χωρίς βλαβερές βαφές- free Nickel
  • Χωρίς λευκαντικούς παράγοντες
  • Χωρίς χλώριο
  • Χωρίς φθαλικές ενώσεις, στυρένιο και ασετόν

Τα κύπελλα περιόδου Forenvia είναι μία υγιεινή επιλογή που προσφέρει προστασία από διαρροές και οσμές περιόδου με τον πιο υγιεινό τρόπο!

« Κολύμβηση-Πλεονεκτήματα & Σύγκριση Κυπέλλου Περιόδου Με Ταμπόν
Αποχρωματισμός του κυπέλλου περιόδου »