Τι είναι τα εμμηνορροϊκά κύπελλα

Η έμμηνος ρύση

Η άγνοια των γυναικών, ειδικά στις χώρες που επικρατούν ταμπού, οικονομική υποβάθμιση, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των γυναικών αλλά και έλλειψη ενημέρωσης από το ίδιο το κράτος, οδηγεί ορισμένες γυναίκες να αντιμετωπίζουν  με σκεπτικισμό τη χρήση του εμμηνορροϊκού κυπέλλου. Εμείς σας καλούμε απλά να ενημερωθείτε γιατί μόνο με τη γνώση θα έχετε πλήρη εικόνα τι προσφέρετε στον οργανισμό σας και στο περιβάλλον με τη χρήση του κυπέλλου ή αντίστοιχα με τη χρήση των παλαιότερων μεθόδων.

Οι γυναίκες από την αρχαιότητα προσπάθησαν να εφεύρουν μεθόδους  ώστε να κάνουν ευκολότερες αυτές τις ιδιαίτερες μέρες του μήνα, πάντα όμως με συμβιβασμούς ή δυσκολίες. Ωστόσο η σύγχρονη γυναίκα απαιτεί να είναι παρούσα σε όλους τους δυναμικούς ρόλους που έχει επιλέξει  χωρίς συμβιβασμούς και περιορισμούς. Ο επιστημονικός κόσμος, η συνεχής έρευνα και τα νέα υλικά σε όλα τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής,  δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανέγγιχτο το θέμα της έμμηνου ρύσης.

Κύπελλο Περιόδου- Το δώρο της επιστημονικής εξέλιξης στις γυναίκες

Το κυπελλάκι περιόδου είναι ένα προϊόν γυναικείας προσωπικής υγιεινής κατασκευασμένο από μαλακή ιατρική σιλικόνη, υλικό με τη μεγαλύτερη βιοσυμβατότητα στον ανθρώπινο οργανισμό. Λειτουργεί συλλέγοντας και όχι απορροφώντας τα εμμηνορροϊκά υγρά.

Το κύπελλο περιόδου εισάγετε εύκολα από τη ίδια τη γυναίκα στον κόλπο (σχεδόν όπως το ταμπόν αλλά πιο εύκολα), με στόχο να συλλέξει τα εμμηνορροϊκά υγρά και αποτρέψει τη διαρροή τους επάνω στα ρούχα. Έχει μορφή που ακολουθεί το σχήμα των τοιχωμάτων του κόλπου και μοιάζει με ανάποδη καμπάνα. Έχει μία λαβή για να  εξασφαλίσει την εύκολη και άνετη εξαγωγή του. Τοποθετούμε το κύπελλο περιόδου την πρώτη μέρα (ή στην αναμονή της περιόδου). Μετά από λίγες ώρες, αδειάζουμε το κύπελλο και το επανατοποθετούμε μέχρι την επόμενη αλλαγή που μπορεί να είναι έως 12 ώρες μετά!  Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας ή της νύχτας, στη θάλασασα στον αθλητισμό από όλες τις γυναίκες. Είναι επαναχρησιμοποιούμενο και έχει διάρκεια ζωής έως τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο. Είναι  υποαλλεργικό, χωρίς τοξίνες, χωρίς BPA, λάτεξ, χωρίς αρωματικές ουσίες, βλαβερές βαφές και λευκαντικούς παράγοντες, χωρίς χλώριο και ασετόν, φθαλικούς εστέρες, στυρένιο και κατάλοιπα εντομοκτόνων (στοιχεία που έχουν οι σερβιέτες και τα ταμπόν σε διαφορετικό ποσοστό και είδος αναλόγως την εταιρεία). Δεν προκαλεί ξηρότητα στον κόλπο, ερεθισμό στα εξωτερικά γεννητικά όργανα και δεν επηρεάζει το ορμονικό σύστημα των γυναικών. Είναι οικολογικό, καθώς αποφορτίζει από μία απίστευτη επιβάρυνση τοξινών (από τα υλικά κατασκευής σερβιετών-ταμπόν) τον πλανήτη μας!

Η πρώτη εκδοχή για τα εμμηνορροϊκά κυπελλάκια παρουσιάστηκε το 1932 από τις μαίες  McGlasson και Perkins αλλά κατοχυρώθηκε ως πατέντα το 1937 από τη Leona Chalmers . Διάφορες εκδοχές του ακολούθησαν μέσα στις επόμενες δεκαετίες με κοινό μειονέκτημα τα υλικά κατασκευής που ήταν βασισμένα στο καουτσούκ και ήταν βαριά και σκληρά, με αποτέλεσμα έκαναν τα πρώτα εμμηνορροϊκά κυπελλάκια αρκετά δύσχρηστα. Τα ακατάλληλα υλικά κατασκευής, η έλλειψη ενημέρωσης και τα κοινωνικά ταμπού που ακολουθούν την έμμηνο ρύση, έκαναν το προϊόν να έχει μία αργή αναγνώριση του προϊόντος από το γυναικείο πληθυσμό. Ακόμα και όταν εξελίχτηκαν τα υλικά και έγιναν άνετα και μαλακά το προϊόν άργησε να αναγνωρισθεί καθώς η μεγάλη έλλειψη διαφήμισης του προϊόντος  οφείλεται στο γεγονός πως είναι επαναχρησιμοποιούμενο, οπότε μία γυναίκα δεν χρειάζεται να αγοράζει συνεχώς το συγκεκριμένο προϊόν άρα δεν καταναλώνει και μεγάλα ποσά σε αυτόν τον τομέα εμπορίου. Σήμερα με πιστοποιημένες έρευνες είναι γεγονός πως εννέα στις δέκα  γυναίκες που δοκιμάζουν το εμμηνορροϊκό κύπελλο, το επιλέγουν και δεν το αλλάζουν ως μέθοδο διαχείρισης των εμμηνορροϊκών υγρών τους.

Ασφαλές-Εύκολο-Άνετο-Υγιεινό-Οικολογικό

Το εμμηνορροϊκό κύπελλο έχει ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα στη χρήση του.

 

ΕΝΝΕΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

ΕΙΠΑΝ  ΝΑΙ

ΣΤΟ ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. Παρακαλούμε προσπαθησε ξανα.

Το Forenvia θα χρησιμοποιήσει τις πηροφορίες που θα παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να επικοινωνεί μαζί σας για τα τελευταία νέα και για προώθηση προϊόντων.